احتمالا در مقاطع بالاتر مدرسه و در دانشگاه از شما خواسته می شود مقالات پژوهشی آماده کنید. یک مقاله پژوهشی می تواند برای کشف و شناسایی مسائل علمی، فنی و موضوعات اجتماعی مورد استفاده قرار بگیرد. شروع به نوشتن یک مقاله پژوهشی ممکن است استرس زا باشد اما با سازماندهی خوب و تمرکز ذهن می توانید این روند را برای خودتان آسان تر کنید.
انتخاب موضوع
برای مشاهده ادامه مطلب روی فلش زرد رنگ کلیک کنید
۱ پرسیدن سوالهای مهم از خود. انتخاب موضوع مهم ترین گام در نوشتن مقاله تحقیقی است. صرف نظر از اینکه موضوع می تواند هر چیزی که شما انتخاب می کنید باشد اما باید توجه داشته باشید اما باید چند سوال اساسی را از خود بپرسید از جمله: آیا تحقیقات لازم پیرامون این موضوع در دسترس است؟ آیا موضوع جدید و به اندازه کافی منحصر به فرد است که من بتوانم نظرات جدیدی ارائه دهم؟
۲ چیزی را که دوست دارید انتخاب کنید. در صورت امکان موضوعی را که به آن علاقه مند هستید و از آن لذت می برید انتخاب کنید در ایصورت احتمال موفقیت شما در نوشتن مقاله آن بیشتر می شود.
۳ منحصر به فرد باشید. در نظر بگیرید در یک کلاس شما یک موضوع را انتخاب کردید حال ممکن است افراد دیگری هم همین موضوع را انتخاب کنند. فکر کنید چطور مقاله شما منحصر به فرد و جالب باشد اگر دیگران هم درباره این موضوع نوشته باشند.
۴ با دیگران مشورت کنید. اگر شما به دنبال یک موضوع مناسب هستید از استاد یا همکلاسی های خود مشورت بگیرید. آنها ممکن است ایده های جدیدی داشته باشند حتی اگر برای شما جالب نباشد ولی ممکن است برای شما الهام بخش باشد. از استاد خود مشورت بخواهید آنها دوست دارند شما موفق باشید.
۵ از اینکه موضوع خود را تغییر دهید نترسید. ممکن است بعد از شروع تحقیق متوجه شوید که موضوع مناسبی انتخاب نکرده اید. شما باید توانایی تغییر موضوع را حتی پس از شروع تحقیق داشته باشید.
تحقیق
۱ تحقیقات خود را آغاز کنید. بعد از انتخاب موضوع گام بعدی شروع تحقیقات است. تحقیقات می تواند در اشکال مختلفی مانند صفحات وب، کتاب ها، مجلات، دایره المعارف، مصاحبه ها و .. باشد. نگاهی هم به منابعی که تحقیقات معتبری ارائه می دهند بیندازید. تلاش کنید حداقل از پنج منبع مختلف اطلاعات دریافت کنید هیچگاه به یک یا دو منبع اکتفا نکنید.
۲ تحقیقات تجربی را جستجو کنید. کارهای تجربی که در مورد موضوع مورد نظر شما انجام شده را جستجو کنید معمولا در مجلات علمی یا جستجوی آنلاین قابل دسترس هستند.
۳ به کتابخانه بروید. به کتابخانه محل خود یا دانشگاه بروید هر چند ممکن است قدیمی به نظر برسند ولی شامل موارد تحقیقاتی مفید از کتاب، مجله و روزنامه هستند. از کتابدار درباره موضوع خود کمک بخواهید او برای این کار آموزش دیده است.
۴ جستجوی آنلاین بکنید. از یک موتور جستجو استفاده کنید و سپس نتایج جستجوی خود را مرتب کنید الزاما بهترین روش نیست ولی مطمئن شوید اطلاعاتی که بدست می آورید درست است.از وب سایت ها، وبلاگ ها و انجمن های اینترنتی استفاده کنید. مطمئن شوید که اطلاعاتی را که پیدا کرده اید قابل اعتماد است.
۵ از پایگاه های داده دانشگاهی استفاده کنید. موتور های جستجو ویژه در پایگاه های دانشگاهی فراهم است. که به مجلات کتابها و مقالات علمی منتشر شده دسترسی دارند. اگر چه بسیاری از این پایگاه ها نیاز به عضویت و پرداخت حق عضویت دارد.
۶ در تحقیقات خود خلاق باشید. اگر شما یک کتاب عالی یا یک مجله خوب پیرامون موضوع خود یافتید، به مرجعی که در انتهای آن است مراجعه کنید و لیست مراجع دیگر پیرامون موضوع خود را بیابید.