aid9768-900px-write-a-research-paper-step-1

برای مشاهده این مطلب روی فلش زرد کلیک کنید

ایجاد طرح کلی
۱ – هنگامی که تمام تحقیقات خود را جمع آوری کردید اگر آنلاین هستند، آن را چاپ کنید و نکات مهم از تحقیقات خود و عبارات کلیدی را یادداشت کنید.  توضیحات و ایده های خود را یادداشت کنید این کار نوشتن مقاله را برای شما آسان تر می کند.

۲ – یادداشت های خود را مرتب کنید. یادداشت های خود را با جمع آوری تمام ایده ها و عبارت های برجسته خود بر اساس موضوع دسته بندی کنید.

۳  – صفحه مراجع ایجاد کنید. نویسنده، شماره صفحه، عنوان و اطلاعات چاپ را برای هر منبع ذکر کنید. آماده کردن بخش مراجع کار را برای شما راحت تر می کند.

۴ – هدف مقاله را مشخص کنید. به طور کلی دو نوع از مقالات پژوهشی وجود دارد: مقاله استدلالی و مقاله تحقیقی. هر کدام از آنها نیاز به نوشتن به سبک خاصی دارد که قبل از شروع مشخص شود.

۵ – مخاطبان خود را مشخص کنید. چه کسانی می خواهند مقاله شما را بخوانند؟ توجه کنید لحن مقاله شما متناسب با مخاطبان شما باشد. اگر شما برای همسالان دانشگاهی خود مقاله می نویسید لازم نیست ایده های اساسی و نطریه های خود را توضیح دهید. از طرف دیگر اگر برای مخاطبانی مقاله می نویسید که با این موضوع آشنا نیستند لازم است که  ایده های اساسی و نظریه های خود را کاملتر توضیح دهید.

۶  -پایان نامه خود را توسعه دهید. یک یا دو جمله آغاز مقاله شما هدف اصلی یا بحث اصلی مقاله شما را بیان کند. اگر چه شما بعدا می توانید متن پایان نامه خود را تغییر دهید اما هدف اصلی باید در آغاز بیاید.

۷ -هدف اصلی خود را مشخص کنید.

۸ – دستورالعمل های قالب بندی را در نظر بگیرید. بسته به موضوع مقاله شما، دستورالعمل کلاس یا دستورالعمل های قالب بندی ممکن است شما مجبور باشید مقاله خود را به روش خاصی مرتب کنید. برای مثال اگر شما مقاله خود را به فرمت APA می نویسید باید به ترتیب مقدمه، روش، نتایج و بحث مرتب کنید.

۹ – طرح خود را نهایی کنید. با راهنمایی های فوق کل طرح خود را سازماندهی کنید. در قسمت مقدمه باید یک مرور کلی از کل مقاله را در بر داشته باشد.

نوشتن مقاله
۱ -پاراگراف ها را بنویسید. شروع به نوشتن نکات اصلی بکنید. از آنجا که مقاله شما پژوهشی است باید هر بیانی که می کنید پشتوانه آن شواهد علمی باشد.

۲ – بخش نتیجه گیری را بنویسید. حال که شما به دقت از طریق شواهد کار خود را بیان کردید به طور خلاصه یک نتیجه گیری از یافته های خود بنویسید.

۳ – یک  پاراگراف معرفی برای مقاله خود بنویسید. معرفی خیلی مهم است برعکس نتیجه گیری است. شروع کنید به طور کلی به معرفی موضوع سپس خواننده را بر روی کار خود متمرکز کنید. از تکرار عباراتی که در نتیجه گیری استفاده کرده اید بپرهیزید.

۴ – مستند سازی مقاله. همه مقالات پژوهشی باید به روش خاصی برای جلوگیری از سرقت مستند شوند. بسته به موضوع پژوهشی شما باید از سبک های خاص قالب بندی استفاده کنید.

از ابزارهایی که در دسترس شماست استفاده کنید.

۵ – پیش نویس خود را ویرایش کنید.برای ویرایش مقاله باید بیشتر دقت کنید گاهی لازم است برای ویرایش از افرادی کمک بگیرید تا مقاله شما را بخوانند. مقاله را از نظر اشکالات دستوری و املایی ویرایش کنید.

۶ – پیش نویس نهایی را تهیه کنید. هنگامی که مقاله خود را ویرایش کردید حال باید یک پیش نویس نهایی از آن تهیه کنید. تنظیم فونت، فاصله بین خطوط ،تنظیم حاشیه را طبق قالب بندی مورد نظر انجام دهید. سپس پیش نویس نهایی خود را چاپ کنید.