یادداشت برداری یا جزوده نویسی سر کلاس یکی از کارهای مهمی هستش که هر کسی باید بلد باشه اونو به خوبی انجام بده حالا براینکه جزوه خوب و مرتبی داشته باشیم چیکار کنیم ؟ تو مقاله قبلی درباره اینکه چه فرآیندی یادداشت برداریتون رو بهینه میکنه توضیح دادیم توی این مقاله درباره بازبینی یادداشت برداری و روش کرنل صحبت میکنیم

هرچه سریع تر یادداشت هاتون رو بازبینی و مرور کنید.

برای مشاهده ادامه مطلب روی فلش زرد کلیک کتید

بخش اول : بازبینی یادداشت ها

 هرچه سریع تر یادداشت هاتون رو بازبینی و مرور کنید.

۱-هرچه سریع تر یادداشت هاتون رو بازبینی و مرور کنید

مرورتون رو حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد کلاس انجام بدید. در این زمان ممکنه تا۸۰% مطالبی که بهتون گفته شده رو فراموش کرده باشید. سعی کنید به جای این که دوباره همه مطالب رو یاد بگیرید، روی مطالبی که یاد گرفتید تمرکز کنید.

 دوباره نیاید نوشته هاتون رو بنویسید، بلکه اون ها رو اصلاح کنید.

۲-دوباره نیاید نوشته هاتون رو بنویسید، بلکه اون ها رو اصلاح کنید

به یادداشت های کلاسی تون به چشم یه نسخه پیش نویس و به اصلاح شده اش به چشم یه کپی ویرایش شده نگاه کنید. یه نسخه جدید از یادداشت هاتون درست کنید. این کار خیلی بهتون کمک خواهد کرد بخصوص اگه یادداشت هاتون درهم و برهم، آشفته و یا بدخط باشن. دوباره نوشته هاتون رو رونویسی و کپی نکنید. توی این بخش باید نوشته تون رو اصلاح کنید.

  • از سرنخ هایی که طی کلاس درباره ساختار و مفاهیم کلیدی درس به دست آوردید برای سر و سامون دادن به یادداشت هاتون استفاده کنید.
  • جاهایی که ضعف دارید از کتاب درسی تون کمک بگیرید.

بخش های مهم درس رو هایلایت کنید.

۳-بخش های مهم درس رو هایلایت کنید

وقتی دارید یادداشت هاتون رو اصلاح می کنید، باید یه زمانی رو هم بذارید تا بخش های مهم رو هایلایت کنید و یا زیرشون خط بکشید. از هایلایترها و یا خودکارهای رنگی مختلف استفاده کنید، می تونید هر رنگ رو برای مفهوم و کار خاصی استفاده کنید. وقتی می خواید برای امتحان بخونید ارزش این کارها رو بیشتر درک می کنید. این کارها باعث می شن که به سرعت و به بهترین شکل قسمتای کلیدی هر درس رو به خاطر بیارید.

 اگه توی کلاسی غیبت داشتید، جزوه اش رو بگیرید.

۴-اگه توی کلاسی غیبت داشتید، جزوه اش رو بگیرید

اگه به خاطر مریضی یا دلایل دیگه کلاسی رو از دست دادید، از همکلاسی تون جزوه اون جلسه رو بگیرید. با معلمتون هم حرف بزنید طوری که موضوع درس رو خوب بفهمید.

  • از یادداشت هایی که به صورت آماده برای کلاس های مختلف وجود داره استفاده نکنید. اغلب دانشگاه ها و مدارس مخالف اینجور یادداشت ها هستن. یادتون باشه که خریدن جزوه های آماده باعث “یادگیری فعال” نمی شه (یادگیری فعال به درک و به خاطر سپردن درس کمک می کنه).
  • اگه معلولیت جسمی یا مشکل دیگه ای دارید که یادداشت برداری رو براتون سخت می کنه، درباره مشکلتون با معلم و مشاوره مدرسه تون حرف بزنید. در این صورت راه های زیادی پیش روتون هست، مثلاً شاید استفاده از راهنماهای درسی و کتاب های کمک درسی، کمک گرفتن برای یادداشت برداری، اجازه گرفتن برای ضبط کلاس ها و یا تدریس خصوصی بتونه کمکتون کنه.

بخش دوم : استفاده از روش یادداشت برداری کرنل

 برگه تون رو به سه بخش تقسیم کنید.

۱-برگه تون رو به سه بخش تقسیم کنید

روش کرنل راهی برای جزوه نویسیه که شامل یادداشت برداری و بعد طرح پرسش از این یادداشت ها می شه. برگه تون رو با استفاده از یه خط عمودی به دو بخش تقسیم کنید، طوری که این خط از حاشیه سمت چپ حدود ۶ سانتی متر فاصله داشته باشه. این خط رو تا جایی بکشید که تا انتهای صفحه ۵ سانتی متر فاصله بمونه. بعدش از ۵ سانتی متری پایین صفحه یه خط افقی بکشید.

  • برای کسایی که از لپ تاپ استفاده می کنن، برنامه هایی وجود داره که می تونید نوشته رو به سبک روش کرنل قالب بندی کنید.

بخشای اصلی درس رو بنویسید.

۲-بخشای اصلی درس رو بنویسید

توی بزرگ ترین بخش برگه تون که الان تقسیم بندیش کردید، بخشای اصلی درس رو به مرور بنویسید. برای اصلاحای بعدی هم جای خالی بذارید.

  • مثال، نمودار، جدول و چیزای دیگه ای که معلمتون می گه رو هم اضافه کنید.

سؤال هاتون درباره درس رو بنویسید.

۳-سؤال هاتون درباره درس رو بنویسید

بخش چپ برگه مخصوص سؤال هاییه که در مورد درس دارید. این سؤالا ممکنه به فهمیدن و روشن شدن نکات، تعاریف و… کمک کنه. طی یکی دو روز بعدی یادداشت هاتون رو مرور کنید. این کار باعث می شه که بهتر بتونید مطالب رو به خاطرتون بسپرید.

  • می تونید در مورد درس سؤالای خوب و مهمی طرح کنید. به نظرتون معلمتون توی امتحان چه سؤالایی می پرسه؟
  • وقتی یادداشت هاتون رو برای امتحان می خونید، سمت راست صفحه رو هم نگاه کنید. ببینید که آیا می تونید سؤالایی که سمت چپ نوشتید رو جواب بدید.

 توی بخش انتهایی برگه، یادداشت هاتون رو خلاصه کنید.

۴-توی بخش انتهایی برگه، یادداشت هاتون رو خلاصه کنید

بخش انتهایی برگه تون رو به خلاصه کردن یادداشت های همون صفحه اختصاص بدید. این کار کمک می کنه نکات مهم این بخش از درس رو بهتر به ذهنت